HAMBA-HAMBA ALLAH

BILANGAN HAMBA ALLAH

Monday, December 24, 2012

Kena Insult...

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG sekali ana menulis entry sekali itu ana mengucapkan kata bahawa ana adalah insan yang kerdil yang lemah serta tidak berdaya sepenuhnya. manusia yang mengaharapkan segala-gala dari RabbNya. maafkan ana andai ana tersalah langkah.

Assalamualaikum w.b.t and peace be upon for you, insha Allah.

Semalam...
that night was a nightmare for me. i had been condemnation by someone. it was a curse... i was joking but seem the slave of Allah took the case was serious. hmm
tak apalah, tapi ana tak rasa sedih. Mungkin dia dengang dengan statement ana yang pelik tetapi tak menjengkelkan pun. i turned the chat OFF for the slave of Allah. Never. Never and never again for it.
Hati siapa yang tak pilu tapi ana nak nangis buat apa. Tak ada apa-apa yang perlu drisaukan. Hmm... May Allah bless on it... the slave of Allah showed me my faults.. (umar al-khattab)

tak adalah sampai macam ni tapi ana just pening memikirkannya...

talk about that it seems like i never to be thankful to Allah. seperti ana sendiri susah untuk bersyukur atas apa yang terjadi... baru ujian kecil belum lagi jadi rakyat Palestin. berjuang sana sini... kita? baru diuji sikit dah mahu melenting? apakah? hmm... susahlah begini... apatah lagi untuk berbincang semeja. tak apa. kita tak dapat tapi Allah dah janjikan yang terbaik untuk kita..? kita tak tahu... we never know Allah's businesses... so kita hanya berdoa kepadanya... apabila Allah berfirman ''KUN FAYAKUN" maka jadilah ia...

kun fayakun... Allah'own.

manusia sahaja kena berusaha. kena insult dengan manusia itu okey lagi TAPI jangan sampai kena insults dengan ALLAH... nauzubillah... kena maki... sebenarnya jauh disudut hati ini nak sebut perkataan M.A.K.I pun tak berani. buat dosa free. even kecil bukan ke dosa namanya tu? hopefully semoga ana dan sesiapa yang membaca post ini jauh daripada segala kata-kata yang boleh merosakkan hati dan minda ini. hmm...

kalau nak tahu siapa yang cakap begitu pada ana biarlah rahsia tapi jangan cuba bertanya pada ana. ana bukan tegur dia tentang apa-apa tapi cuma mengenakan dia. dan benda seperti itu pada ana hanyalah biasa..
tak apalah benda nak jadi... sedih tu tak adalah cuma pilu je lah. hati terguris tu... hmm adalah juga. asalkan dia bahagia dan ana pun gembira. malas dah nak kacau hidup dia lagi. STOP... lalala...

untuk perkataan benci itu adalah tidak sama sekali. sekali ana benci sekali itu ana membenci ciptaan Allah jua. hmm hari tu ana ada cakap pada sepupu ana... Raihan yang ana tak suka sangat dengan dua benda ni. i hope she takes seriously dan ana fikir benda macam ni lega bila ana luahkan sebab ana tak suka cakap sesuatu yang merunsingkan ana atau benda yang ana tak suka kepada orang lain KECUALI dipaksa atau dibanyak kali kan tanya -__-

dont do this... if u hate someone... remember HIM because HE understanding us!
 
 
Kenkadang termenung sendirian sebab ana memang macam tu. termenung dan kemudian menangis tak tentu pasal. tapi kalau nangis pun tak ada sesiapa pun tahu dan perasan. harharhar. biarlah orang lain tak boleh nak buat apa. betullah permpuan ni lemah. lemah dari sudut tu sebab ego pun bukannya besar pun. hmm. ana ni lembik. jujur ni. cakaplah sedemikian rupa ana tetap macam ni. kalau ana berubah pun itu adalah hak ana. hmm tak punya siapa-siapa TAPI ana ada keluarga dan sahabat handai yang ana cintai... itu penting bagi ana walaupun dekat rumah selalu kena bebel, gaduh-gaduh, kena marah, dan banyak lagi... tapi itu adalah membuatkan ana jadi lebih matang. dengan kawan-kawan selau kena usik, kena kacau, dengki mendengki itu adalah kenangan buat untuk ana. hmm

walau apa pun yang terjadi, hidup perlu diteruskan!!!

Let's mengislahkan diri dan lakukan transformasi.