HAMBA-HAMBA ALLAH

BILANGAN HAMBA ALLAH

Monday, January 7, 2013

Bayi bau syurga

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG sekali ana menulis entry sekali itu ana mengucapkan kata bahawa ana adalah insan yang kerdil yang lemah serta tidak berdaya sepenuhnya. manusia yang mengaharapkan segala-gala dari RabbNya. maafkan ana andai ana tersalah langkah.



assalamualaikum w.b.t dan selamat petang yang indah biarpun hujan di bumi JB kat sini (renyai-renyai sikit)
almaklumlah duduk sini menemani kak along ana merangkap kakak ipar !!! hahaha kak along ana tengah pregnant for the first time so i sincerely hepin' her to do housework insha Allah. duduk dekat jb ni macam-macam yang ana tengok dan fikir. fikir secara matang dan betul. bukan daripada pendangan negatif atau apa-apa cuma pendapat ana. hmm... hehe

cakap fasal baby bau syurga ini menimbulkan rasa teruja ana. ya, ana terpesona sebenarnya dengan bau  baby. tak tahu kenapa tapi apa yang ana bau masa dulu (ana tak ingat bila tapi akhir-akhir tahun ni lah) bau bayi adalah bau syurga walaupun masam macam mana sekalipun kalau bayi tu baru bangun pagi tetap ana kata ana suka. orang kata macam nak dapat anak. hahahaha. tak ada kena mengena nak dapat anak saudara adalah! yahooo! alhamdulillah semoga Allah mengurniakan apa yang terbaik untuk kak along dan along saya. kurnian Allah semoga kalian mengucapkan syukur ke hadrat illahi semoga mendapat anak-anak yang soleh dan solehah. barakallah!



sambung... hari ini bertarikh 7/1/2013

hari tu akhir bulan 12 tahun 2013 tapi hari ni baru ana nak sambung menaip. hari semalam ahad 6/1/2013 ana menemani along dan kak long saya di rumah nenenda tercinta, Sakdiah bt Puteh merangkap nenek saya yang masih ada alhamdulillah semoga nenek ana dipanjangkan umurnya dan Allah merahmati beliau.

teman along dan kak long sebab mahu tengok nur ain mardhiah bt muhammad khairol merangkap sepupu ana yang THE LATEST ONE sees the world. serius! dapat cium ain. hmm... ain kecil tapi bila ain keluar lihat dunia ain sebenarnya dah dapat 'title' ibu saudara sepupu. sebab mak along hamidah dah dapat cucu. jadinya... ain pangkatnya lebih cepat dapat gelaran. bertuah ain nih. semoga ain menjadi anak yang baik dan solehah. menjadi kakak kepada adik-adik yang bakal melihat dunia juga. amiiin. <3 p="p">
cium ain.
ana cium bau syurga.
wangi.
bukan wangi biasa-biasa.
tapi wangi bayi baru lahir.
sejuk suam.
masam hehe
bau yang menyenangkan bak kata kak long ana! (tahulah nak dapat juga)
hmm...
termimpi-mimpi bau bayi
sukanya!
alhamdulillah kadang-kala apa yang kita suka Allah makbulkan cepat kadang-kala lambat sebab Allah mahu uji kesabaran kita menunggunya. rezweki itu ada dimana-mana. daripada ikatan cinta itu yang diredhai Allah melahirkan zuriat yang mampu menewaskan ego kita iaitu seorang hamba Allah bernama bayi...

kak long dan along. adik tunggu mr umar mukhtar. semoga dia jadi anak yang soleh dan taat pada kalian dan Allah. menjadi anak yang sentiasa merinduiNya. barakallah!