HAMBA-HAMBA ALLAH

BILANGAN HAMBA ALLAH

Wednesday, April 17, 2013

Aku Menelan Segala Kata-katanya

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG sekali ana menulis entry sekali itu ana mengucapkan kata bahawa ana adalah insan yang kerdil yang lemah serta tidak berdaya sepenuhnya. manusia yang mengaharapkan segala-gala dari RabbNya. maafkan ana andai ana tersalah langkah.

Assalamualaikum dan salam harmoni. Blog ni dah berhabuk. Ana dah lama tak post apa-apa tentang sekeliling. Hmm nampaknya cuaca hari saat ana menukil posting ini baik-baik saja, tiada yang kurangnya. Cuma ada sedikit kerosakan pada hari ini. kerosakan tu kadang-kadang menyakitkan kadang-kadang menggembirakan hati.

bunyinya macam angin mendung je kan? tapi tak apalah asalkan ana dapat berkongsi apa rasanya.

semua manusia inginkan kebahagiaan bahkan haiwan nakkan kesenangan dengan mendapat free of charge untuk makanan dengan menunggu tetapi akarnya tetap ada perkataan BERUSAHA.

ana pernah terfikir yang ana ni hidup senang atau susah. barangkali seperti roda. nampak macam senang tapi buat-buat senang. susah tapi buat-buat senang. senang buat-buat senang.

sepanjang cuti after SPM examination ni, banyak benda yang buat ana terkilan. hiba. sebak. tertekan kerana emosi susah nak kawal dengan baik. stress. stress sehingga cawan mug pecah beberapa kali. pinggan pecah.  menangis sampai tertidur adalah suatu yang baik untuk ana tapi bila bangun kembali penekanan emosi tu menjalar kembali. secara jujurnya, ana seorang yang pemendam rasa.

ya. ana seorang pemendam rasa yang amat kuat.

nak marah orang lain pun tak sampai hati.

sepanjang 5 tahun dekat bumi Maahad, ana hanya mengenali diri ana 55%. selebihnya ana belum pasti. mungkin ianya akan menonjol tatkala ana sudah meningkat usia. dewasa. selepas kahwin. dapat anak. sambung belajar. tanggungjawab dan amanah yang dipikul.

ya. secara jujurnya ana ingin katakan ana tinggal di rumah kadang-kala stress juga. sampai tak tahu nak buat apa. nak keluar dengan kawan-kawan permission from the two person, can't. bila kata tak boleh tu memang jawapannya sukar diubah. sometimes, i mind myself. ada hikmahnya. ada sebabnya. actually mungkin diri ana yang tak pandai nak mengerti sikap mereka. yeah. tengok orang lain bergembira untuk melepaskan stress tapi orang yang kat dalam ni sengsara. terpaksalah menelan kata-kata mereka.

yeah. seriously some of them make me sad. tak apalah kawan-kawan ana gembira. mereka ada hak untuk bahagia. but for me, it's so difficult. i know i'm a gurl, perempuan nak kena jaga maruah. yeah i agree that tapi ana dah ada akal untuk menentukan yang mana baik buruknya. it makes me cry then...

i'm not a child anymore. please.

cry..

cry..

and cry...

o Allah..............................................................................................................................




(seriously for this time... i'm crying.............................................)




























\\\